Solar radiation test

Zonnestraling (UV-straling) kan invloed hebben op de kwaliteit van producten (denk aan verkleuring, brosheid en de elasticiteit van materialen). Solar radiation (UV) tests worden gebruikt om apparatuur of componenten onder UV-straling te testen. De UV-testen kunnen worden gecombineerd met watertesten. Hiermee worden de gecombineerde weersinvloeden van zon en regen gesimuleerd. In de IEC 60068-2-5 (Procedure C) wordt een testmethode beschreven waarbij u binnen drie dagen UV-simulatie een goed beeld krijgt van wat de invloed kan zijn op uw product na een jaar gebruik. 

Zonlichtspectrum

Het UV-gedeelte van het werkelijke zonlichtspectrum correspondeert met 68 Watt/m² (280-400 nanometer) op zeespiegelniveau (ongeveer 6,1% van de totale range). Het zichtbare gedeelte (VIS) van 400 tot 800 nanometer correspondeert met 580 Watt/m² (51,8% van de totale range). De UV- en zichtbare straling van het zonlichtspectrum is ongeveer 648 Watt/m². De totale straling is 1120 Watt/m² (UV+zichtbaar+IR).

Suntester
Bij het uitvoeren van een solar radiation test, meet en controleert onze Suntester de straling tussen 300 nm en 800 nanometer (UV+zichtbaar). De maximale straling in de unit is 765 Watt/m² (UV+zichtbaar), wat 18% hoger is dan het maximum aan zonlicht op zeespiegelniveau om 12.00 uur (heetste dag in de zomer, zonder wolken en luchtvervuiling). In het algemeen bevelen de meest representatieve testmethodes 550 Watt/m² aan, tussen 300 en 800 nanometer (UV+zichtbaar) voor zonlichtsimulatie in een buitensituatie. In geval van zonlichtsimulatie achter vensterglas zorgen de speciale window glass filters voor een UV-straling vanaf 320 nanometer.

Specificaties:

Afmeting: 200 x 300 mm
Temperatuur: van 25 tot 60 graden Celcius
Maximale straling: 765 Watt/m² (300 - 800 nanometer)
Opmerking: combinatietest met UV+zichtbaar en water mogelijk

Neem contact op

Heeft u vragen over onze solar radiation testmethode? Of wilt u een solar radiation test laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op. Het team van Sebert Trillingstechniek staat graag voor u klaar.