Valtest

Een vrije val kan overal voorkomen. Het kan al gebeuren tijdens de assemblage in de fabriek, maar tijdens het logistieke traject komt het vaker voor. Tijdens het vervoer van de productielocatie naar uw uiteindelijke klant wordt het verpakte product onvrijwillig helaas veelvuldig beproefd. Uit diverse meetdata komt naar voren dat een verpakt product gemiddeld tien á twaalf keer een vrije val van een behoorlijke hoogte ondergaat. Het zou toch erg vervelend zijn als het product na zo'n lange reis is beschadigd. Het welbekende DOA (death on arrival), dat bij sommige bedrijven een 15% field return rate veroorzaakt. Door gebruik te maken van de volgende apparatuur, kunt u dit eenvoudig voorkomen. U kunt ook een betrouwbare verpakkingstest voor transport aanvragen.

Precisie valtester 

Met de precisie val- of droptester kan men verpakte producten zuiver vlak laten vallen. Een vlakke val op een van de zes zijkanten is de meest ongunstige schokimpact voor het verpakte product. De energie die vrijkomt bij de impact wordt maximaal overgedragen aan het product. Het schokbestendige materiaal heeft bij een vlakke val vaak ook de laagste belasting per mm².

De valtafel van de valtester wordt naar beneden bewogen, met een snelheid groter dan die van het vallende product. Hierdoor komt het product los van de valtafel. Vervolgens draait de valtafel naar achteren weg. Het voordeel hiervan is dat de verpakking niet roteert en een zuiver vlakke impacttest gegarandeerd is en reproduceerbaar kan worden uitgevoerd. Voor valtesten op een hoek of rand is de valtester voorzien van een fixeerinrichting die de verpakking in de juiste positie vasthoudt. Valtesten zijn bedoeld als eindcontrole op de verpakking en het verpakte product, om te zien of beide aan de vereiste valhoogte voldoen.

Specificatie:

Valhoogte: traploos instelbaar tussen 1 en 365 cm
Max. testgewicht: 68 kg

Quick Release Hook of valhaak

Voor producten die te zwaar of te groot zijn voor de preciecie valtester, wordt de valhaak of quick release hook gebruikt. In het laboratorium kan daarmee een valhoogte van ongeveer vier meter worden bereikt; afhankelijk van de grootte van de verpakking. De pallet of container valt daarbij op een seismische massa van ruim 50 ton. Buiten het laboratorium is de valhoogte in principe onbeperkt.

Specificatie:

Val hoogte: onbeperkt
Max. testgewicht: 4.000 kg

Snelheidsvaltester

Voor het testen van kleine objecten heeft S2T een snelheidsvaltester ontworpen waarbij zeer snel de zwakste schakel (per richting) in het ontwerp kan worden bepaald. Deze precisie valtester kan een snelheid van tien meter per seconden bereiken. Hierdoor kan de invloed van een extreme kracht die op het product vrijkomt worden bepaald.

Specificatie:

Valhoogte: traploos instelbaar tussen 1 en 500 cm
Max. testgewicht: 35 kg

Repeated Rotational Free Fall Tester

Tijdens de levenscyclus van een product kan deze meerdere keren vallen. Neem het voorbeeld van uw mobiele telefoon. Deze krijgt in zijn levensduur (meestal twee jaar) met 300 à 500 vallen van lagere hoogtes te maken. Om deze vermoeiingsschade te simuleren, kan er gebruik worden gemaakt van een Repeated Rotational Free Fall Tester, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.  

Specificatie:

Valhoogte: 50cm
Max. testgewicht: 5 kg

Integratie van de val- en trileisen in het ontwerp resulteren gegarandeerd in lagere product- en verpakkingskosten.

Neem contact op

Heeft u vragen over onze testmethode? Of wilt u een valtest laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op. Het team van Sebert Trillingstechniek staat graag voor u klaar.