Vacuümtester (onderdruk testen)

Veranderingen in luchtdruk kunnen optreden tijdens het (lucht)transport. Veranderingen in luchtdruk kunnen bijvoorbeeld een nadelig effect hebben op een verzegelde zak of een andere luchtdichte verpakking. Gedurende een luchttransport kan er een onderdruk van 595 mbar (>5 graden Celcius) optreden in het laadruim van een vliegtuig (uitgezonderd militaire vluchten). Tevens kan er ook onderdruk ontstaan tijdens vervoer in de bergen rond de 800 mbar. Door dit drukverschil kan er schade ontstaan aan uw product en/of verpakking.

Vacuumtestkamer

Met onze vacuümtest drukkamer kunnen we een onderdruk simuleren gecombineerd met temperatuur en trillingen. Omdat het product uitzet, verliest het zijn oorspronkelijke vorm en kan door de combinatie van temperatuur en trillingen scuffing (schuurschade) ontstaan. Hierdoor wordt het materiaal plaatselijk poreus en ontstaan er microscheuren in het materiaal, waardoor er lekkage ontstaat.

Specificatie:

Afmetingen: rond 80 cm x hoog 120 cm
Onderdruk: 50 - 1000 mbar
Maximaal gewicht: 1.300 kg
Temperatuurrange: -40 tot 70 graden Celcius

Neem contact op

Heeft u vragen over onze testmethode? Of wilt u een vacuümtest laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op. Het team van Sebert Trillingstechniek staat graag voor u klaar.