Compressietester (trek en druk testen)

Verticale als Horizontale Compressie- en trektesten zijn een belangrijk onderdeel bij de verificatie van materialen, producten en verpakkingen. Het stapelen van dozen, pallets en kisten kan hoge drukkrachten veroorzaken. Verpakkingen met inhoud kunnen daardoor beschadigen of een stapel dozen kan omvallen met mogelijk grote materiële schade of lichamelijk letsel.

Voor ISTA (Amazon) certificeringen gebruiken wij een horizontale compressie bank. Het simuleren van deuken bijvoorbeeld in blikken, die gestapeld op een pallet staan kan je met deze machine perfect nabootsen, voor meer gedetaileerde info zie: https://sebert.nl/lab-testen/horizontale-klemtester-machine

Hieronder vindt u een overzicht van de overige (standaard) compressie testers die wij in ons lab gebruiken: 

Compressie tester

Met onze compressietester kunnen we druktesten uitvoeren tot 1.000 kg conform de eisen zoals omschreven in de normen ISO, ASTM en ISTA. De compressietester bepaalt de bezwijklast van dozen, pallets of kisten en hoe hoog deze mogen worden gestapeld. Een compressietest bespaart kosten door schade, vertraging of aansprakelijkheid en is een garantie voor de kwaliteit en druksterkte van de verpakking.

Specificaties:

Maximale drukkracht: 1.000 kg
Afmetingen: 1100 x 800 x 1300 mm
Verplaatsing: 65 m - 1500 mm
Testsnelheid: 1 tot 3 mm/min

Precisie trek- en drukbank

Tevens beschikken we over een precisie trek- en drukbank, die tot 100 kg een meetnauwkeurigheid heeft van 0,5%. Hiermee is het mogelijk om materialen zeer nauwkeurig met elkaar te vergelijken. Dit kan zowel in compressie als in trek worden gedaan. Het is ook mogelijk om een trek- en drukcyclus te programmeren, zodat veroudering kan worden getest.   

Specificaties:

Maximale trek- en drukkracht: 100 kg
Afmetingen: 400 x 500 x 1000 mm
Verplaatsing: 0,1 tot 750 mm
Testsnelheid: 0,05 tot 1.270 mm/min

Neem contact op

Heeft u vragen over onze testmethode? Of wilt u een compressietest laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op. Het team van Sebert Trillingstechniek staat graag voor u klaar.