Standalone datarecorder SAVER 9X30 huren

25-06-0800

De SAVER is een datarecorder voor het onbemand en op afstand uitvoeren van (veld)metingen. De SAVER is standalone te gebruiken op afgelegen locaties of daar waar met de hand bediende datasystemen niet kunnen komen. Door zijn compacte afmeting is de SAVER voor zeer veel toepassingen geschikt. De SAVER kan bijvoorbeeld worden verpakt met het product, onder een pallet worden gemonteerd of in een vrachtwagen of bij een kwetsbaar onderdeel van een groter apparaat worden vervoerd.

De gemeten data kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor:

  • het vaststellen van tril-, schok- en handlingseisen van te vervoeren producten;
  • transportsimulaties in het laboratorium in plaats van relatief dure en niet reproduceerbare proeftransporten;
  • het vaststellen van overschrijdingen van toelaatbare versnellings- en trillingsniveaus;
  • het bewaken van kostbare en/of kwetsbare producten;
  • het verbeteren en optimaliseren van producten;
  • verzekeringsvraagstukken: Wanneer en waar is de schade opgetreden? Wat waren de versnellingsniveaus? Wie is aansprakelijk?

De SAVER wordt veel gebruikt als input voor transportsimulaties in het laboratorium. Het resultaat van een proeftransport is sterk afhankelijk van de bestuurder, snelheid, rijstijl, condities, gekozen route, luchtvochtigheid, temperatuur, overslag en meer. De eindresultaten van identieke proeftransporten zijn daardoor onderling niet goed of zelfs slecht te vergelijken en wijken soms een factor 2-3 af. Daarom worden transporten meestal meer dan een keer gemeten.

De kosten van een simulatie in het laboratorium zijn in vergelijking tot die van een proeftransport gemiddeld 50% lager.

Neem contact met ons op als u nog vragen heeft over het huren van een van onze loggers.


Terug naar het overzicht