Samenwerking tussen Momapack & Sebert Trillingstechniek

06-04-2021

Het transport van de fabrikant naar de klant is een bijzonder gevoelige stap. Economische verliezen door transportschade vormen een groeiend probleem. Met behulp van de juiste transportverpakking die individueel op het product is afgestemd, kan deze schade worden geminimaliseerd en de kosten worden beperkt. Hierin werkt Momapack nu samen met Sebert Trillingstechniek, daarmee optimaliseren we de ontwikkeling van verpakkingen van kostbare goederen.

 Om goederen veilig te verpakken maak je gebruik van materialen die geschikt zijn om hoge fysieke krachten op te vangen zonder zichzelf permanent te vervormen en de vervoerde goederen te beschadigen. Vanwege die fundamentele eigenschappen zijn onze schuimen bijzonder nuttig als verpakkingsmateriaal. Ze absorberen betrouwbaar de energie die erop inwerkt, zijn flexibel van vorm en tegelijkertijd zo licht dat ze slechts een geringe invloed hebben op het transportgewicht. Om dit te kunnen garanderen hebben wij nu de mogelijkheid om deze verpakkingen te laten testen bij Sebert Trillingstechniek.

Momapack B.V. in Tubbergen verwerkt sinds 2012 schuimen in de meest uiteenlopende toepassingsgebieden. Dit omvat vooral schokabsorberende transportverpakkingen, schuiminterieuren, endcaps en inlays. Als specialist in maatverpakkingen beperkt het aanbod van Momapack B.V. zich niet tot pure productie, maar omvat ook het hele proces van concept en verpakkingsontwikkeling volgens de individuele behoeften van de klant en het te beschermen product. Naast de productie van de benodigde schuiminlays en endcaps, kunnen klanten ook de benodigde aanvullende producten zoals kartonnen dozen, koffers, kratten en kisten rechtstreeks bij Momapack B.V. kopen. Door de samenwerking met Sebert Trillingstechniek kunnen we onze klanten nog verder ontzorgen door ook testen aan te bieden. Hierdoor kunnen we nog meer inspelen op het zijn van uw totaalleverancier voor maatverpakkingen. De meest voorkomende testen zijn ISTA en ASTM (onder de ISTA valt nu ook de ISTA6 test, speciaal voor Amazon en FedEx).

Wat doet Momapack:

Momapack is rijk aan kennis en knowhow op het gebied van schokabsorberende maatverpakkingen. Met onze jarenlange ervaring zorgen wij dat ál uw producten en apparaten professioneel verpakt en gepresenteerd kunnen worden. Uiteraard uitstekend beschermd tegen schade. Precies verpakt zoals u het wilt.

Onze oplossingen voor verpakkingen in schuim zijn uiterst breed en innovatief. Vooral schokabsorberende verpakkingen van polyethyleen (PE) en polyurethaan (PU) behoren tot onze specialiteiten. Door onze ruime mogelijkheden in bewerkingstechnieken ontwerpen, produceren en leveren wij de meest uiteenlopende constructieve verpakkingen, interieurs en vormdelen.


Terug naar het overzicht