Stap 2. Beoordeling van de kwetsbaarheid van een product

Product kwetsbaarheid biedt een objectieve maatstaf om te bepalen in welke mate een product in staat is om invloeden van buitenaf te weerstaan. Hoe minder kwetsbaar een product is, hoe beter het in staat zal zijn om de impact van het gebruik en het transport te kunnen weerstaan. Sebert kan de product kwetsbaarheid van een groot aantal impact factoren zoals: trillingen, schokken, versnelling, vochtigheid, temperatuur, hoogte enz. beoordelen. De test kan individueel of in combinatie worden uitgevoerd, bijvoorbeeld een klimaat test in combinatie met een mechanische test. Onze tests kunnen zwaktes in gebieden bepalen waar kleine wijzigingen resulteren in enorme prestatieverbeteringen.

Product en materialen testen
Omdat de betrouwbaarheid van de producten steeds belangrijker wordt voor de fabrikanten geldt dit ook voor testen. Door het gebruik van omgevings- en duurzaamheidstesten kunnen leveranciers gebreken tijdens het ontwerp vroegtijdig opsporen en zodoende de risico’s en kosten te minimaliseren.Bij bepaling van de productfragiliteit kan schade optreden aan één enkel onderdeel. Aanpassing geeft vaak al een aanzienlijke verbetering van de totale fragiliteit, maar kan ook tegelijk zeer kostbaar zijn omdat de productie al is gestart. Bij integratie van de transporteisen in de ontwerpfase van het product is de kans op schade nihil. Bij een goed ontwerp - wat niet duurder is dan een slecht - kunnen veel producten zonder cushioning materiaal worden verpakt.

ROSE: Robustness Specification for Environmental Tests
Het bepalen van de kwaliteit / betrouwbaarheid van het product is een essentiële stap in productontwikkeling en maatstaf-analyse. Sebert maakt gebruik van de revolutionaire ROSE testmethode. ROSE is ontwikkeld door dhr. H. Roossien en M. Magendans.

Vele testresultaten, geïnspireerd door de klassieke kwaliteits benaderingen (Talor, enz.), zijn gebaseerd op het wel en niet behalen van een bepaald niveau. Moderne Kwaliteits / Betrouwbaarheid benaderingen vereisen echter een nieuwe beoordeling van de definitie van kwaliteit. In plaats van "goede output", trekt  het naar "de geschiktheid voor gebruik", en waar voor je geld. Opnieuw onstaat  de vraag: hoe goed zijn wij? Dit wordt niet beantwoord  met de testen-tot-falen aanpak, maar meer door middel van het begrijpen. Veranderingen van puls
vormen en de stijgende temperaturen bereiken meer dan alleen maar inzicht in de testen. De test is een middel, geen doel, het doel is het product en de gevoeligheid voor de omgeving te begrijpen.ROSE is een test filosofie die gebaseerd is op bestaande tests en de testen-tot-falen aanpak. In termen van rapporteren worden Kwaliteit / Betrouwbaarheid niveaus duidelijk gepresenteerd, gestructureerd en begrijpelijk via grafieken op één overzichts pagina, waarin het algemene Kwaliteit / Betrouwbaarheid niveau kan worden gekwantificeerd. Door middel van informatie reductie en een maatstaf benadering, kan ROSE zeer nuttig zijn om de communicatie te vergemakkelijken tussen de sales & marketing en design afdelingen.


Alle testen op een rij